سونی کلاب

بزرگترین و بروزترین وبلاگ موبایل

سونی کلاب

بزرگترین و بروزترین وبلاگ موبایل

بررسی گوشی سونی Xperia™ sola

 وقتی سونی حتی زحمت لمس گوشی را به شما نمی‌دهد!


دیگر باید کم‌کم به مدل‌های متنوع تلفن‌های همراه هوشمند سونی در بازار عادت کنیم و این طور که پیش می‌رود و با این تنوع مدل‌ها و قیمت‌ها به شخصه پیش‌بینی می‌کنم سونی رقیبی جدی برای شرکت‌هایی مانند سامسونگ در تصاحب سهم عمده بازار باشد. امروز قصد دارم تلفن همراه دیگری از سری هوشمندهای محبوب اکسپریا سونی را برای شما به طور کامل معرفی کنم. این شما و این سونی اکسپریا سولا.

معرفی محصول:


Xperia™ sola یک تلفن همراه در رده متوسط بازار به حساب می‌آید این موضوع را به راحتی می‌توان از قیمت این محصول نیز نتیجه گرفت این را همین اول گفتم تا در برداشت‌های بعدی خود از این محصول انتظاراتی در حد یک گوشی متوسط بازار داشته باشید و آن را با گوشی‌هایی در دسته مشابه آن مقایسه کنید اگر چه بسیاری از قابلیت‌های این گوشی آن را مانند نامش در بین گوشی‌های رده متوسط بازار تنها و یکتا کرده است. (سولا به معنای تنها و در زبان ایتالیایی به معنای یک است)

[تصویر:  XperiaSola.jpg]

اکسپریا سولا به دوربین ۵ مگاپیکسلی با توانایی ضبط تصاویر ویدیوئی با کیفیت ۷۲۰p مجهز است و همانند بیشتر اعضای خانواده اکسپریا از NFC پشتیبانی می‌کند و به حافظه داخلی ۸ گیگابایتی مجهز است که از این میزان، تنها پنج گیگابایت برای برنامه‌های جدید و سایر فایل‌های شما قابل استفاده است و البته می‌توانید از طریق درگاه میکرواس‌دی به این مقدار حافظه اضافه کنید. صفحه نمایش ۳.۷ اینچی لمسی خازنی با نمایش ۱۶ میلیون رنگ و با نوردهی ال.ئی.دی با برخورداری از فناوری موتور گرافیکی براویا از جمله مشخصات قابل توجه آن است.


طراحی

از برخی جهات طراحی یک گوشی متوسط باید سخت‌تر از طراحی مدل‌های رده‌های بالاتر باشد. یک گوشی متوسط در عین حال اینکه باید از طراحی در سطح مدل‌های دیگر این دسته از گوشی‌ها برخوردار باشد باید ویژگی‌های خاص خود را نیز داشته باشد اما در همین حال هزینه ساخت چنین گوشی باید پایین نگه داشته شود و کمی از امکانات بدون اینکه به چشم بیایند، کاسته شود.اکسپریا سولا با ابعاد ۱۱۶ در ۵۹ در ۹.۹ میلیمتر مثال کاملا خوبی از چگونگی دست یافتن به این هدف است.
در قاب جلویی گوشی, فرورفتگی و یا پله پائین گوشی تقریبا متمایزترین عنصر در سولا به‌حساب می‌آید که در شب و در نور کم نوری که از زیر صفحه نمایش به روی ببرند اکسپریا می‌تابد زیبایی خاصی به آن می‌دهد. در قاب پشتی گوشی لنز دوربین در بالا و در مرکز قرار گرفته است و پوشش درب باتری پلاستیکی آن جلب توجه می‌کند که هنگام در دست نگه داشتن حس خوبی به شما خواهد داد.

[تصویر:  Sola-FaceRear-Sides.jpg]

[تصویر:  Sola-Right-Side.jpg]

[تصویر:  Sola-Left-Side.jpg]

[تصویر:  Sola-UpDown-Sides1.jpg]

در این مدل با توجه به استفاده از کارت حافظه باطری گوشی برخلاف اکسپریا اس قابل جدا شدن است و یک شکاف کارت میکرواس‌دی برای امکان افزایش حافظه داخلی هشت گیگابایتی گوشی لحاظ کرده است. این گوشی همچنین یک سوکت هدفون ۳.۵ میلیمتری در لبه سمت بالایی قاب دارد. در کل می‌توان گفت از ترتیب کنترل‌های مکانیکی رو قاب گوشی خوشتان خواهد آمد اما فقدان پورت اچ.دی.ام.آی برای علاقمندان به رسانه کاملا ملموس خواهد بود.

نمایشگر


سولا همانند اکسپریا اس، از ال‌سی‌دی رئالیتی سونی برخوردار است و تنها تفاوت آن در اندازه کوچکتر صفحه نمایش یعنی استفاده از صفحه نمایش ۳.۷ اینچی است. وضوح صفحه نمایش WVGA است که پیکسل‌های کمتری در هر اینچ دارد اما در هنگام کار این تفاوت چندان به چشم نمی‌خورد و البته به چشم سختگیرانه مشکل موج‌دار شدن رنگ‌ها که در اکسپریا اس مشاهده می‌شود در این گوشی نیز وجود دارد که البته فکر نکنم به چشم شما بیاید! اما به دلیل موج‌دار شدن رنگ‌ها، طیف‌های رنگ به شکل نوارهایی با سایه‌های مجزا به جای یک ترکیب یکدست مشاهده می‌شوند که قطعا می‌توانم بگویم این مشکل بر توانایی شما برای استفاده از این گوشی تاثیری ندارد.

سونی برای اولین بار در این گوشی از فن‌آوری جدید و جالب لمس شناور استفاده کرده است. در بیشتر تلفن‌های همراه هوشمند صفحه لمسی از فن‌آوری لمسی خازنی برای نشان‌دادن اینکه کاربر کدام نقطه صفحه را لمس می‌کند، استفاده می‌کنند اما در سولا از لمس شناور به همراه لمس خازنی استفاده می‌کند تا تلفن بتواند هنگامی که انگشت در ۲۲ میلیمتری صفحه نمایش قرار می‌گیرد، وارد شدن اطلاعات را تشخیص دهد.

[تصویر:  Xperia-Sola.jpg]

تجربه کار ما با سولا نشان داد که هنگام کار با دوربین این گوشی صفحه نمایش شفاف آن با آن موتور اغواگر براویا به کمک گوشی خواهد آمد تا حداقل در هنگام دیدن عکس‌هایتان بر روی صفحه نمیاش گوشی از آن راضی باشید اما واقعیت این است که اگرچه سولا ممکن است فاقد شمار کلی پیکسل‌ها به ازای هر تصویر نسبت به اکسپریا اس باشد اما مطمئنا مانند این است که شما عکس‌هایی با کیفیت دوربین ۱۲ مگاپیکسلی در اکسپریا اس گرفته باشید.

عکس‌های رنگی در سولا (به کمک فناوری براویا انجین سونی) هنگامی که در صفحه دیده می‌شوند، عالی به نظر می‌رسند و فوکوس خودکار اغلب واضح و دقیق است. این دوربین عکس‌ها را به سرعت مدل‌های دیگر نمی‌گیرد اما نتایج کاملا خوب هستند و شان سولا را پائین نمی‌اورند. دوربین در هنگام استفاده از کیفیت ۵ مگاپیکسل نمی‌تواند تصاویر کاملا HD بگیرد و برای گرفتن تصاویر عریض باید به ۳ مگاپیکسل پناه ببرید.

[تصویر:  Sola-Web.jpg]

نرم‌افزار و رابط کاربری


باید بگویم که مایه خوشحالی است که سونی برای کوچکتر کردن اکسپریا اس و ساخت یک گوشی در رده متوسط رابط کاربری را بدون تغییر و همانند مدل‌های گرانتر نگه داشته است. در سولا شما کار با رابط کاربری سونی ان‌ایکس‌تی را تجربه خواهید کرد که یک رابط کاربری کاملا سفارشی شده برای اندروید در گوشی‌های هوشمند سونی است. نتیجه این خواهد بود که شما واقعا به این رابط کاربری دلبسته خواهید شد چرا که اگرچه به اندازه رابط کاربری سنس‌یوآی گوشی‌های اچ.تی.سی پر زرق و برق نیست اما در عوض به نظر می‌رسد در مصرف منابع عملکرد بهینه‌تری داشته باشد چرا که با وجود اینکه سولا از یک پردازنده یک گیگاهرتزی دو هسته‌ای کندتر و یک رم ۵۱۲ مگابایتی استفاده می‌کند، تجربه رابط کاربری آن روان و یکدست است و وقفه برای پردازش در آن غیرمتداول است.

استفاده از پردازنده یک گیگاهرتزی و دو هسته‌ای NovaThor U8500 Chipsetz در سولا به همراه سایر مشخصات سخت‌افزاری این گوشی به معنای اطمینان از این موضوع است که هیچ مشکلی در اجرای اکثر برنامه های اندروید در ان وجود ندارد. من شماری از برنامه‌های موجود برای اندروید و برخی بازی‌های مطرح که به گرافیک بالا نیاز دارند را با آن تجربه کردم و بی‌اغراق هیچ مشکلی در آن مشاهده نکردم.

اگر چه استفاده از نسخه جینجربرد (اندروید ۲.۳) در سولا در ابتدا مایه ناامیدی شما خواهد بود اما این روزها که اندروید ۴ برای اکسپریا اس عرضه شده می‌توان امیدوار بود که به زودی سولا نیز با اندروید ۴ جان تازه‌ای بگیرد.‌راستی حالا که همواره در این مطلب این گشوی را با اکسپریا اس مقایسه کردم این نکته را هم اضافه کنم که اکسپریا اس دارای یک کیبورد سوایپ شکل است اما به دلایلی سولا ندارد.

[تصویر:  xperia-sola-colours.jpg]

سونی اکسپریا سولا یک تلفن متوسط ۱۰۷ گرمی قابل توجه با مجموعه ویژگی‌های خوب و عملکرد متناسب است. برخی از افرادی که صفحه نمایش ۳.۷ اینچی آن را کوچک می‌دانند که به نظر من برای وظایف متعدد تلفن همراه هوشمند بزرگ نیست اما حداقل مناسب است. ویژگی‌های خوب زیادی در سولا وجود دارد و این گوشی با عمر باطری ۴۷۰ ساعت در زمان استندبای و زمان مکالمه ۶ ساعت در واقع تلفن همراه هوشمندی قوی با مجموعه ویژگی‌هایی در مجموع خوب است که فراتر از ویژگی‌های ابتدایی و در حد انتظار آن هستند. این تلفن همراه که در سه رنگ مشکی، سفید و قرمز به بازار عرضه شده، اکنون (تیرماه ۱۳۹۱) در بازار ایران با قیمتی در حدود ۵۸۰ تا ۶۲۰ هزار تومان به فروش می‌رسد که برای این تلفن با این ویژگی‌ها و امکانات، منطقی است اگرچه سرعت سونی در عرضه مدل‌های جدید مطمئنا بر قیمت این گوشی نیز تاثیر خواهد گذاشت.
با تشکر از سونی‌موبایل که این گوشی را برای بررسی در اختیار ما گذاشت.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد